Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bw1ck3d

8. 4. 2010 0:49
Vážený pane, rád bych se zeptal:

četl jste byť jedinou knihu (či alespoň studii) od nějakého člena FŠ? Neboť Váš článek svědčí o pravém opaku. Namátkou: 1) ztotožňujete členy FŠ s marxistickými ideology - kdybyste si přečetl alespoň toho Fromma, který jako jeden z mála je dostupný v češtině, věděl byste, že FŠ dogmatický marxismus (z nějž vzešel stalinismus) ostře odmítala a vymezovala se proti němu, stejně jako odmítala jakoukoli jinou ideologii; 2) píšete, že ostře odmítali křesťanství - zajímavé, že konkrétně Horkheimer nachází potenciál pro vytvoření lepší společnosti ve specifické formě teologie a Habermas považuje dokonce za nezbytné nalézt cestu k dialogu mezi ateisty a věřícími; 3) cílem FŠ bylo nalézt podmínky pro vytvoření společnosti bez jakékoli podoby útlaku a nadvlády - také proto (včetně Marcuseho) odsoudila (!) studentské hnutí konce 60. let, neboť v něm viděla pouze další formu útlaku; atd. atd., dochází mi písmena. Váš článek je silně zaujatý a klamavý. Zkuste si prosím něco od FŠ přečíst. Hezký den.

0 0
možnosti

kion1111

19. 9. 2009 14:01
To lubos sula:

Hlavně, že jste si našel mé stati-soudruhu:-)RvJinak vildu z janova nepodceňuji, proč by nezvládl něco oxeroxovat?Myslím, že tím kdo ho podceňuje nejsem já, ale Vy-rádobyinteligent a samozvaná(samozřejmě všemi uznávaná)persona:-)

Vaše články nevyhledávám, konečně proč číst něco od člověka, který

nenávidí vlastní rasu potažmo křesťanství, a viní ji ze všeho špatného

co se kdy na světě stalo(to jsou vaše slova!!!).

0 0
možnosti

lubossula

19. 9. 2009 21:43
Re: To lubos sula:

no proste jsem se kouknul, jestli jste neco nenapsal. Nelibi se vam na tom neco? Nevim jestli me clanky vyhledavate ci ne, ale jednou jste prispel i do diskuse a to velmi kladne. JInak mam pro vas jednu vyzvu. Bud spolu budeme slusne diskutovat a nebo se budeme ingnorovat. Souhlasite? Jak pisi nize, s carou nam to nedela problem a tonejen zde, ale pomerne spolu diskutujeme i na mem blogu. Pokud to nedokazeme my dva, bude skutecne lepsi se ignorovat, nez kolem rozhazovat ostra slova. Pokud na tutu vyzvu nebudete nijak reagovat, budu to brat jako souhlas se vzajemnym ignorovanim a podle toho se chovat. Hezkou nedeli preji.

0 0
možnosti

Malicekk

17. 9. 2009 23:05
No

tak Kione, proč rovnou ty slabší nepozabíjet ne? Když život znamená konkurenci. Takto to funguje u zvířat, proto je vám to tak blízko, když jste sám zvířetem. Ja vás potkám a prostě zabiju, pokud neobstojíte, je to v pořádku ne? Vy jste neuskutečné hovado, odplivnout si před vámi by si měl každý člověk, kdykoliv vás potká. RvRv

0 0
možnosti

cara al sol

17. 9. 2009 23:06
Re: No

Nohy sis myl?

0 0
možnosti

Semper2

15. 9. 2009 12:34
Ano, Fromm, Adorno a další blouznivci

jsou povinnou četbou na našich zaneřáděných školách a nejen VŠ. Cpou to už i na střední pedagogocké školy, přece nemůžou dopustit, aby děti v MŠ přišly o odkaz neomarxistických "géniů".

Jenže všeho do času Lubošku...neb  brzičko "čas oponou trhne" >>> v Americe bude třeba občanská válka;-);-D, nevíme dne ani hodiny... 

A z Vás významých "pedagogů", etnobyznysmenů, vyžírků a a tydlitátů obecně,  se stanou páriové, kteří budou bloudit světem, spát pod celtou a pít vodu z kaluží....Jste na tom připraven p. Šulo ?

0 0
možnosti

lubossula

16. 9. 2009 15:09
Re: Ano, Fromm, Adorno a další blouznivci

Nevim Sempere, jestli je vam to zapotrebi. Nebylo by lepsi drzet se toho - Miluj blizniho sveho ... - nez se poustet do takovovych vyhruzek?  Prave proto, ze i tito se uci ve skolach je dukazem toho, ze nase skolstvi nabizi pruhled studentům do vsech smeru a ne jen ten jeden spravny smer, ktery treba vy nebo Prazak byste si prali. A tak to zustane a tak je to spravne. Jedina spravna pravda se ucila kdysi a to moc dobre vite i vy sam. Nakonec i n bohosloveckych fakultach se i v dobe totalitniho temna udajne vyucoval marxismus leninismus.  S Adornem a Frommem nemusite souhlasit, coz neznamena, ze nebyli vyznamnymi vedci. Pohled Fromma na moralku a lasku je neskonale dokonalejsi, nez pohled cirkve. Kdyby se cirkev drzela Fromma jeste v dobach kdy on nezil, nemela by ruce od krve  misionari by nenicili cizi kultury pod rouskou bohulibe cinnosti, ktera ve skutecnosti je teologickou okupaci a agresi.  

0 0
možnosti

lubossula

9. 9. 2009 20:37
smulu

mate Kione, ze zatimco vy jste naprosto bezvyznmny z davu, vase deti se budou Fromma a Adorna ucit ve skole. Pokud tedy budou mit na nejakou vysokou.  Btw. co jeste od Fromma cetl?

0 0
možnosti

kion1111

11. 9. 2009 22:23
Re: smulu

Říká naprosto vyznmny, nebo významný z davu?:-)Rv

Jste naprosto k smíchu, a nejhorší na tom je, že si to neuvědomujete:-/!!Rv

0 0
možnosti

Albert.Pes

5. 9. 2009 21:47
Výborně,

to ťalo do živého. Navíc se víceméně opíráte o fakta a až na drobné detaily jste poměrně korektní. Dobrý článek! R^

0 0
možnosti

beda venerabilis

13. 8. 2009 19:34
Kritika buržoazní ideologie

bývaly nadepsány výplody přičinlivých asistentů z vokovické sorbony, jež nám bylo uloženo memorovat. Autoři vesměs rozdělovali nositele odlišných názorů do dvou skupin.

1. Úplně blbí, což byli všichni před Marxem s nepočetnou výjimkou těch, kdo byli označeni za jeho předchůdce. Počínaje Marxovými současníky však..

2. Dobře vědí, jak to je, ale chtějí lid zblbnout, zastřít pravou povahu kapitalismu a štvát proti komunismu. Rozleptávat učení marxismu-leninismu tuto nejmocnější zbraň v rukou proletariátu.

Článek zachovává všechny logické i jazykové znaky referátů druhého typu, jen ideologické znamínko je opačné.  Zajímavé je, že FŠ byla pro marxisty-leninisty stejně sprosté slovo, jako je pro patentované pravičáky.

Stejně půvabné je i neskrývané politování, že Hitler tenhle jüdische Kulturbolschewismus nedokázal s konečnou platností úplně zatrhnout.

0 0
možnosti

cara al sol

18. 8. 2009 23:15
Re: Kritika buržoazní ideologie

I ta nešťastná Kominterna měla svoje světlé stránky a zbytky zdravého rozumu. :-P

0 0
možnosti

Honza Šimák

12. 8. 2009 13:02
Výborně !!!

Jak je vidět, ještě to s námi není tak špatné, když si alespoň někdo uvědomuje souvislosti. Děkuji Vám. Jen tak dál. R^R^R^!!!

0 0
možnosti

wiki5.5

18. 8. 2009 19:56
Re: Výborně !!!

bohuzel to je malo

0 0
možnosti

kocourek-černý

3. 8. 2009 18:36
Habermas

Jeden z poslednich filosofu Frankfurtske skoly, Jürgen Habermas, kteremu bylo nedavno 8O let zalozil svoji teorii na spolecenske komunikaci jako zaklad vyvoje spolecnosti oproti praci a hodnotove teorie Marxe. Nutno take rici ze napriklad Adorno a Marcuse (kteri se znali jeste s emigrace v USA) se sami zdesili se svych teorii, ktere byli dosti radikalni, hlavne Marcuse a naprosto se odvratili od tzv. revolucniho hnuti 68. Jsem rad ze se nekdo zabyva temito tematy, Zde na chatu to bohuzel nikdo moc necte. Cteni knih, techto filosofu je take dosti obtizne. Obzvlaste jeho "Minima Moralia" a dalsi pojednani napriklad o polovzdelani.

0 0
možnosti

dolch

2. 8. 2009 21:21
Výborný článek

sice trochu dlouhý, ale vydržel jsem :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
Nikomu své názory nenutím.Jen doufám,že hodně lidí má názory podobné.

Seznam rubrik